Novemberi hírek: újra kapható a Kímélet nélkül, LÉLEK-Kontroll Klub, Libri villámakció

 

ÚJRA KAPHATÓ A KÍMÉLET NÉLKÜL

November közepén jelenik meg a Lélek-kontroll sorozat régóta várt kötetének, Robert D. Hare Kímélet nélkül. A köztünk élő pszichopaták sokkoló világa című könyvének második kiadása.

„Egyik arcuk szórakoztató, magával ragadó, gyakran elbűvölő. A másik egy érzelmek és empátia nélküli vadállaté. Körbeszaglásznak, bizalmunkba férkőznek, levesznek a lábunkról, aztán kímélet nélkül lesújtanak. Hol az érzéseinkre, a szeretetünkre, naivságunkra, hol a pénztárcánkra, hol pedig a testi épségünkre, az életünkre. Felbukkanhatnak a segítőkész jó barát, a magányt enyhítő társ, jóképű férj vagy bomba nő feleség, ragyogó szakértelmű üzletember, vagy akár orvos, ápolónő, ügyvéd, lelki fájdalmakra gyógyírt ajánló pszichológus álarcában. A maszkok sokfélék, a lényeg, a tartalom mindig ugyanaz: a vágyaik azonnali kiélése, önös, másokat maguk alá tipró céljaik könyörtelen megvalósítása.” 

 

 

NOVEMBER 24-ÉN ISMÉT LÉLEK-KONTROLL KLUB

Őrültek vagy gonoszak? A pszichopátia, illetve borderline személyiségzavar olyan tünetegyüttes, amelynek kialakulásáról és hatékony kezelési formáiról nagyon keveset tudunk.   

Robert D. Hare, a Kímélet nélkül című könyv börtönpszichológusként induló szerzője a pszichopátia kutatásának szentelte tudományos munkásságát. A köztünk élő pszichopaták sokkoló világát bemutató kötetben nem csak a tünetekre, a pontos diagnosztizálás és a kezelés lehetőségeire tér ki, de a pszichopaták társadalomra gyakorolt hatásával, az igazságszolgáltatás dilemmáival és az áldozatokal is foglalkozik.

 A november 24-i LÉLEK-Kontroll beszélgetés is ehhez a témához kapcsolódik, Buda Béla vendégei Kuritárné Szabó Ildikó klinikai szakpszichológus és terapeuta, a Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa, akinek szakterülete a borderline személyiségzavarok pszichoterápiás kezelése, valamint dr. Szakács Ferenc, a pszichológiai tudományok kandidátusa, az ÁVF Alkalmazott Magatartástudományi Tanszékének vezetője, volt igazságügyi szakértő.

A beszélgetés időpontja november 24. (csütörtök), 19 óra, jegyek előrendelhetőek a kiadónál kedvezményes, 1000 Ft-os áron: hatterkiado@hatterkiado.hu, (06 1) 452 1768.

Könyveink a helyszínen 50% kedvezménnyel kaphatóak, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

EMBERI KAPCSOLATOK - ONLINE VILLÁMAKCIÓ A LIBRINÉL

A Libri Emberi kapcsolatok online akciója keretében november 8. és 10. között számos könyvünk 25-40%-os kedvezménnyel kapható! (A nyereményjátékkal egybekötött akció csak két napig tart, és csak online megrendelésekre vonatkozik a Libri honlapján.)

Az akcióban részt vevő könyveink:

 

 

BUDA BÉLA ADATLAPJA A PRIMA PRIMISSIMA DÍJ HONLAPJÁN

„Orvos, pszichiáter. Egyebek mellett a pszichoterápia, a szociálpszichológia, az orvosi szociológia, a személyközi kommunikáció, a függőségek, az önsegítés, a deviancia kutatásával foglalkozott. Több fontos szakmai intézménynek volt vezetője. 2004 óta az Országos Addiktológiai Intézet megbízott igazgatója. A Psychiatria Hungarica, a Pszichoterápia, a Szenvedélybetegségek és a Network című lapok alapító főszerkesztője volt. Az elmúlt évtizedekben közel 25 nemzetközi testület tagjává választották. Szerzőként és szerkesztőként több mint hetven kötet fűződik nevéhez.”

A Prima Primissima Díj honlapján már Buda Béla saját oldalán is lehet szavazni! Az elme gyógyítása című könyvünk szerzőjét magyar tudomány kategóriában jelölték a legjobb három közé. Ha Ön is úgy gondolja, hogy Buda Béla kiemelkedő szakmai munkássága miatt megérdemelten nyerne, kérjük, adja le szavazatát

 

 

 

KIADÓNK HÍREI A FACEBOOKON IS

Kiadónk Facebook oldalára legfrissebb híreink, rendezvényeink mellett a könyveinkkel kapcsolatos recenziók, szerzőinkkel készült interjúk is olvashatóak.

Kövesse a Háttér Kiadót a Facebookon: www.facebook.com/hatterkiado