Megújul a Lélek-Kontroll sorozat!

 

A Lélek-Kontroll a Háttér Kiadó meghatározó sorozata, amelyre kiadónknál mindig is szeretettel és büszkeséggel tekintettünk. A mára ikonikussá vált külsejű könyvecskék formátuma felett azonban némileg eljárt az idő: egyre több jogos visszajelzést kaptunk az olvashatósággal kapcsolatban — a keskeny forma valóban megnehezítette az olvasóbarát betűméret és margók kialakítását, az ábrákat és táblázatokat csak jelentősen lekicsinyítve tudtuk közölni.

Mivel mi is úgy érezzük, hogy a sorozat igényes tartalma hasonlóan igényes formát érdemel, 2012-ben megújítjuk a sorozat külsejét: az új formátum megtartja a jól használható és hordozható zsebkönyv jelleget, de nagyobb méretei lehetővé teszik, hogy a sorozattól megszokott igényes tartalom olvasható betű- és margómérettel, jobban kivehető ábrákkal és táblázatokkal, a tájékozódást segítő élőfejjel szolgálja az olvasókat.

2012 őszétől a sorozat új kötetei már a megújult külsővel jelennek meg, és a régi kötetek új kiadásainál is fokozatosan áttérünk az új formátumra. Mivel a sorozat több kötetének fordítása óta jelentős idő telt el, az új kiadáshoz a szöveget és a bibliográfiai adatokat szükség szerint aktualizáljuk, esetenként új utószóval látjuk el.

Reméljük, hogy az új kiadás elnyeri olvasóink tetszését, és örömmel forgatják majd a Lélek-Kontroll sorozattól megszokott színvonalú, de olvasóbarátabb külsejű köteteket!

 

 

A Lélek-Kontroll sorozat új kötete már kapható!

 

F. Schulz von Thun: A kommunikáció zavarai és feloldásuk. Általános kommunikációpszichológia

AMIKOR EGYMÁSSAL BESZÉLÜNK

Egymás megértése nem egyszerű dolog: akár a leghétköznapibb kommunikációs helyzetben – otthon, az iskolában, a munkahelyünkön, a piacon – is számtalan félreértés adódhat. De mi is történik tulajdonképpen bennünk és a másikban, amikor egymással beszélünk? És hogyan kerülhetjük el a kölcsönös félreértéseket?

A német nyelvterületen már 48 kiadást megért kötet az emberi kommunikáció lélektanával foglalkozik, és a mindennapi életből vett, olykor nem véletlenül ismerős helyzetek elemzésével mutatja be, hogyan értjük meg – vagy értjük félre – egymást.

Segítségével felismerhetjük a legtipikusabb zavarokhoz vezető hibáinkat, és azt is, hogy mit tehetünk ezek leküzdéséért, ezért a könyv nem csak a pszichológiával és kommunikációval hivatásszerűen foglalkozók számára nélkülözhetetlen, de haszonnal forgathatják pedagógusok, szülők és bárki más is, akit érdekel, hogyan értjük meg egymást.

Megjelenés: 2012. november 23.

Beleolvasás

Adatok és megrendelés 30% kedvezménnyel

 

 

Egy klasszikus megújult formában

 

Erich Fromm: A szeretet művészete (10. kiadás)

Művészet-e a szeretet, vagy kellemes érzés, amit megtapasztalni a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés „beleesik”? Ez a könyvecske – noha az emberek többsége manapság kétségkívül az utóbbi nézetet vallja – az előbbi felvetésen alapul: a szeretés művészet, melyet meg kell tanulnunk. Ez nem könnyű, de az egyedüli lehetőség arra, hogy ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönültséget, a magányt legyőzzük, leküzdjük.

A mára alapművé vált kötet új, tizedik kiadása Erős Ferenc utószavával bővült.

Megjelenés: 2012. november 26.

 

 

Beleolvasás

Adatok és megrendelés 30% kedvezménnyel

 

 

A sorozat további, előkészületben lévő kötetei

 

Susan Cain: Csend. A hallgatás ereje egy állandóan fecsegő világban

Bár a belfelé forduló, csendesebb introvertáltak és a társaság- és élménykereső extrovertáltak aránya nagyjából egyforma az emberek között, a nyugati kultúra aránytalanul mégis az extrovertáltságot részesíti előnyben.

Pedig a szerző szerint azok is komoly eredményeket érhetnek el a munkájuk terén, akiknek nincs több száz ismerősük a Facebookon, és utálnak nyilvános előadásokat tartani: az introvertált emberek például sokkal jobbak a komolyabb elmélyülést, hosszútávú koncentrációt igénylő feladatokban, mégis gyakran kénytelenek saját természetüket elnyomva extrovertáltként viselkedni, ha boldogulni akarnak az üzleti életben.

A könyv bemutatja extrovertáltságot dicsőítő kultúránkat, körüljárja, milyen területeken teljesítenek jobban az introvertált emberek, és felszólal az aránytalan megítélés ellen.

Megjelenés: 2013. március

 

 

Új kiadásban várható 2013 első felében

 

Eric Berne: Emberi játszmák (8. kiadás)

Eric Berne, az 1970-ben elhunyt amerikai pszichiáter ezt a könyvét segédkönyvnek szánta szakemberek számára. Meglepetéssel tapasztalta , hogy a kötet rövid idő alatt laikusok körében is bestsellerré vált, s ma már minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai tárgyú munkája. Hogy mi e páratlan siker titka? Talán az, hogy a szakzsargont nem ismerő olvasó számára is rendkívül frappánsan tárja elénk mindennapjaink (élet, házassági, szexuális stb.) „emberi játszmáit”.

Az új, javított, aktualizált kiadás F. Várkonyi Zsuzsa és Juhász Erzsébet előszavával jelenik meg.

 

 

 

 

Eric Berne: Sorskönyv (5. kiadás)

Az Emberi játszmák folytatása ez a kötet, melyben a népszerű szerző jóval tovább megy annál, hogy megállapítsa: mindannyiunknak van egy szülői, egy felnőtt valamint egy gyermeki énje, és hogy ezek milyen játszmákat játszanak egymással és másokkal.

Ebben a könyvben már a gyermek sem „szabad" – hiszen sorskönyvvel a fejünkben jövünk a világra, attól függően, hogy akarnak vagy nem akarnak bennünket, hogy milyen nevet gondolnak ki nekünk, hogy milyen családba születünk, és így tovább. Sorsunk nem a csillagokban van megírva, hanem saját tudatalattinkban – állítja Berne. És kíméletlenül elmondja azt is, hogy hogyan.

Az új, javított, aktualizált kiadás F. Várkonyi Zsuzsa és Juhász Erzsébet előszavával jelenik meg.