Ár:
3990 Ft
A kiadótól megrendelve:
3391 Ft
Fordította:
Ehmann Bea
Státusz:
Kapható
Megjelenés:
2013. június
ISBN:
9786155124075
Terjedelem:
512 oldal
Kötésmód:
puhafedeles
Formátum:
125x200
Kiadó:
Háttér Kiadó

Csend

  • A hallgatás ereje egy harsány világban
  • Cain, Susan

2013.06.05

 

Bár a befelé forduló, csendesebb introvertáltak és a társaság- és élménykereső extrovertáltak aránya nagyjából egyforma az emberek között, a nyugati kultúra mégis a harsányabb extrovertált viselkedést részesíti előnyben, olyannyira, hogy az introvertáltak gyakran kénytelenek saját természetüket elnyomva extrovertáltként viselkedni, ha boldogulni akarnak az életben – pedig nekik köszönhetjük többek között az Apple-t, a relativitáselméletet vagy Van Gogh napraforgóit is.
Susan Cain olvasmányos és tudományosan megalapozott könyvében felszólal ez ellen az aránytalan megítélés ellen, és bemutatja, miben különbözik egymástól az introvertáltak és az extrovertáltak agyműködése, személyisége, munkastílusa és társas viselkedése, a párkapcsolatoktól a szülő-gyermek viszonyig. Körüljárja, milyen területeken teljesítenek jobban az introvertált emberek, lehetnek-e jó üzleti vezetők, és lerombol néhány közkedvelt extrovertált mítoszt, mint a brainstorming és a csapatmunka eredményességébe vetett feltétlen hit.
Ideje, hogy felismerjük – nem csak a harsányságban van érték, hanem a csendben is.

 

SUSAN CAIN a Csend: A hallgatás ereje egy harsány világban című könyv szerzője. A mű megjelenése után azonnal a New York Times és a Sunday Times bestsellerévé vált, és immár több mint harminc nyelvre lefordították.

Susan a témával kapcsolatban publikált a New York Timesban, a Guardianben, a Dallas Morning Newsban, az O, The Oprah Magazine hasábjain, valamint a Time és a Psychology Today oldalakon. Előadást tartott többek között a Microsoftnál, a Google-nél, az amerikai pénzügyminisztériumban és a TED 2012 konferencián. Az internetre felkerült TED előadását több mint hárommillióan nézték meg.

A szerző számos televízió- és rádióközvetítésben szerepelt, köztük a This Morning, az All Things Considered és a Diane Rehm Show beszélgetős műsorokban. Művét címlapon ismertette a Time magazin, továbbá – számos más kiadvány mellett – a New Yorker, a Financial Times, a Wired, a QG és a Grazia magazin, a Fortune, a Forbes, a Washington Post, valamint a CNN és a Slate.com.

Susan Cain kitüntetéssel végzett a Princetonon és a Harvard jogi karán. Férjével és két fiával együtt a Hudson völgyében él.