Ár:
500 Ft
Sorozat:
Háttér kismonográfiák
ISSN:
1787-0887
Fordította:
Dankó Zoltán
Státusz:
Jelenleg nem kapható
ISBN:
9639365467
Terjedelem:
270 oldal
Illusztráció:
fekete-fehér fotók
Kötésmód:
puhafedeles
Formátum:
112 x 177 mm
Kiadó:
Háttér Kiadó

Albert Einstein

2010.02.15

Végre egy könyv, amely nem az unalomig ismételt közhelyeket szajkózza Einsteinről! Végre egy könyv, amely felvállalja, hogy Einstein professzor hulla unalmas órákat is tudott tartani, ha éppen nem érdekelte a téma. És végre egy könyv, amely nemcsak a tudósról szól, aki a képletek tengerén vitorlázik. Einstein azon kevés természettudósok egyike, aki nem a tudomány burkában élte le az életét, hanem tudatosan részt vett a társadalmi életben, és ha kellett barikádra vonult egy ügy érdekében.

Éles elme? Harcos pacifista? Lelkes zenész? Katasztrofális családapa?Kibékíthető tulajdonságok egy személyiségen belül? Elsősorban embernek tartotta magát és másodsorban zsidónak, ezért nem értett egyet a cionista mozgalom céljaival, és nem tudták rávenni, hogy csatlakozzon a szervezethez.

Jóllehet meghatározó szerepet játszott a kvantumelmélet megalapozásában, egész életében tagadta, hogy Albert Einstein valószínűségi függvények pillanatnyi halmaza lenne; ehelyett a világegyetem és benne az ember harmonikus egységében hitt, valamint egy magas rendű szervező elvben, ami szabályozza a világ menetét, és amit akár hívhatunk Istennek is...