Újdonságaink az Ünnepi Könyvhétre

 

Idén is szeretettel és nagyon sok jó könyvvel várjuk olvasóinkat június 6. és 10. között a Vörösmarty téren az Ünnepi Könyvhéten, ahol minden könyvünk 30% kedvezménnyel kapható, és idén már bankkártyával is lehet nálunk fizetni.

Figyelem, idén új helyszínen, a 115-ös standon, a Vörösmarty tér Duna felőli oldalán várjuk olvasóinkat! (Térkép)

 

A Könyvhétre megjelenő újdonságaink:

Susan Cain: Csend. A hallgatás ereje egy harsány világban

Miért boldogul nehezebben az ember, aki nem szeret nyilvános előadásokat, prezentációkat tartani, és jobban dolgozik egyedül, mint csapatban? Miért értékeljük jobban azt, aki „el tudja adni” az ötletet, mint azt, aki kitalálta? Miért részesíti előnyben a nyugati kultúra a társaságkedvelő, harsányabb extrovertáltakat, és miért nem ismerjük el annyira a csendesebb, visszahúzódóbb emberek teljesítményét?

Susan Cain olvasmányos és tudományosan megalapozott könyve, amely megjelenése után valóságos „csendes forradalmat” indított el (2012-es TED előadását a témában csaknem 4,5 millióan látták),  felszólal az introvertáltak védelmében, bemutatja azt, hogy nem „rosszabbak”, mint az extrovertáltak, hanem másban és máshogyan jók, és lerombol néhány közkedvelt extrovertált mítoszt, mint a brainstorming csak a csapatmunka eredményességébe vetett hit.


 


Lundy Bancroft – Jay G. Silverman – Daniel Ritchie: Lehet-e jó apa a bántalmazó? A partnerbántalmazás hatása a szülő-gyermek kapcsolatra

A Nők a Nőkért az Erőszak Ellen (NaNE) Egyesülettel közös TŰZ-HELY sorozat legújabb kötete azzal foglalkozik, hogy hogyan kell szabályozni a partnerüket bántalmazó szülők kapcsolattartását gyerekükkel, hogy az ne vezessen a gyerek felépülése szempontjából kulcsfontosságú anya-gyerek kapcsolat sérüléséhez.

A szerzők a bántalmazókkal és a szülői felügyeleti joggal kapcsolatos szakirodalmat és saját, több mint 2000 partnerbántalmazási esetre kiterjedő tapasztalatukat összegzik ebben a könyvben, s ajánlásaik alapján a kirendelt szakértők, hatóságok, jogászok, felügyelt kapcsolattartást kínáló szolgáltatók, a gyerekekkel és szüleikkel foglalkozó mentálhigiénés és családvédelmi szakemberek felmérhetik, hogy a partnerbántalmazó mennyire veszélyes a gyerekre.

 

 

F. Várkonyi Zsuzsa: Már 100x megmondtam és Tanulom magam

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus könyvei már számos kiadást éltek meg, és az elmúlt években, évtizedekben olvasók tízezreinek segítettek a családi együttélés és az önmagunk megismerése kapcsán felmerülő problémák megoldásában.

A kötetek sikere nemcsak annak köszönhető, hogy a szerző gyakorló pszichológusként szakszerűen vegyíti a tranzakció-elemzés, a kommunikációkutatás és a szociálpszichológia eredményeit gyakorlati tapasztalataival, hanem közvetlen, támogató és barátságos hangnemének is.

Az Ünnepi Könyvhéten új kiadásban kapható lesz a Már 100x megmondtam és folytatása, a Tanulom magam.

 

 

 

Monroe E. Price: Menekülő tárgyak. Bécsi álmok Amerikában

„Meghitt és provokatív elmélkedés a zsidó létről a régi és az új világ között." – Bernhard Schlink

Monroe E. Price, a nemzetközi hírű médiajogász professzor memoárjában saját életét, hovatartozását veszi górcső alá: Bécsben született nem sokkal az Anschluss után, és csecsemőként került az Egyesült Államokba, ahol sikeres jogász és tudós lett belőle.

Bár ő maga nem volt sem menekült, sem holokauszttúlélő, anyjától megörökölte a közép-európai zsidóság iránti odaadást, s könyvében saját s családja emlékein keresztül vizsgálja az identitás, a hovatartozás kérdését.

 

 

Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő könyveink mellett természetesen minden jelenleg kapható kötetünk megvásárolható lesz a Könyhéten 30% kedvezménnyel!

Sok szeretettel és jó könyvekkel várunk mindenkit!