Új könyv Eric Berne magyar követőitől! - Májusi híreink

 

Járó Katalin (szerk): A játszmák világa. Felfedezések a tranzakcióanalízis tájain

Május 23-án megjelenik új könyvünk, A játszmák világa, amely Eric Berne magyar követőinek munkája. Az Emberi játszmákból is ismert tranzakcióanalízis (TA) szellemében készült tanulmányok eset- és játszmaleírásokkal szemléltetik, hogyan használható fel a TA életünk eseményeinek megértéséhez és megváltoztatásához.

 A kötetről bővebben: A játszmák világa

Olvasson bele egy érdekes játszmaelemzésbe a kötetből: Belenézek!

ELŐRENDELÉSI AKCIÓ! Eric Berne könyvei 50% kedvezménnyel A játszmák világa mellé

Rendelje meg A játszmák világát kiadónktól május 25-ig 30% kedvezménnyel, és 50%-os engedményt adunk Eric Berne könyveire, az Emberi játszmákra és a Sorskönyvre! (Kérjük, a megrendelés megjegyzés rovatában tüntesse fel a következőt: előrendelési akció.)

Bővebben: tájékoztató a vásárlásról

 

 

Buda Béla: „Olyanok lettünk, mint a verembe esett állatok”

Az elme gyógyítása című új kötete kapcsán Láng Zsuzsa készített interjút Buda Bélával a Népszabadság április 18-i számában:

„Az elme, a lélek gyógyításánának tiltása,tűrése, támogatása kor- és rendszerfüggő, jobb kimaradni belőle. Buda Béla professzort a történeti összefoglalóként és kritikaként felfogható Az elme gyógyítása című új könyve kapcsán kérdeztük: miért éppen itt és most haragítja magára a szakmát?”

A teljes beszélgetés a nol.hu-n és honlapunkon is olvasható.

Részlet a kötetből: Belenézek!

 

  

A Magyar Pszichológiai Társaság Nagygyűlése

Május 25. és 27. között rendezik meg a Magyar Pszichológiai Társaság Jubileumi XX. Országos Tudományos Nagygyűlését, ahol több szerzőnk is előadást tart:

 - május 26., csütörtök 10.30: Buda Béla: A pszichoterápia dilemmái - a terápiás változás tényezői és folyamatai

A tranzakcióanalízishez kapcsolódó előadások:

- május 26., csütörtök 11.30: Járó Katalin: Bunkóság és fair play - érvényesülés az iskolai osztályok mikrotársadalmában

 - május 27., péntek 11.30: Rosta Teodóra: Játszmák és elakadások a segítő kapcsolatban

- május 27., péntek 14 óra: Pénz, mobil és hightech – kerekasztal a tranzakcióanalízis alkalmazásáról változó viszonyaink között
Szervező: Nábrády Mária - Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pszichológiai Intézet

A tranzakcióanalízis rövid bemutatása
Nábrády Mária

Játszmák, félreismerések és függőség új eszközökkel: mobiltelefon, internet, facebook, youtube, digitális szex és szerepjátékok; avagy az IT felhasználás hatása kapcsolatainkra
Váry Annamária


A pénzzel kapcsolatos hiedelmek, félreismerések, sorskönyvek. Milyen engedélyekkel rendelkeznek a gazdagok és mi gátolja a szegények előrehaladását – „Gazdag ember – szegény ember”
Nagy Gábor


Milyen hiedelmek vannak a pénzről a családban - ezek transzgenerációs üzenetei - hogyan
lehet egy új attitűdöt kialakítani a pénzhez ill. a fogyasztói társadalomhoz eseteken keresztül
Szamosi Judit

Oklahoma és Kolontár után. A trauma után kialakult hiedelemrendszere, melyekkel az érintett közösség értelmet, magyarázatot akar adni a történteknek
Ács Éva

A Nagygyűlés teljes programja elérhető a Magyar Pszichológiai Társaság honlapján.

Minden szakmabelit szeretettel várunk csütörtökön és pénteken a Háttér Kiadó standjánál is!

 

 

 Háttér Kiadó a Facebookon is!

Mostantól még inkább megéri követni minket a Facebookon is: nem csak újdonságainkról értesülhet első kézből, de különleges kedvezményekkel, nyereményekkel is várjuk olvasóinkat!

Legfrissebb akciónk részleteiért látogassa meg a Háttér Kiadó oldalát a Facebookon: www.facebook.com/hatterkiado, és nyerjen egy példányt A játszmák világából!

 

 

ÜNNEPI KÖNYVHÉT: június 2-6.

Idén is szeretettel várunk mindenkit a Könyvhét alkalmából a Vörösmarty téren!

A helyszínen minden könyvünk 30% kedvezménnyel vásárolható meg, és további akciókkal várjuk olvasóinkat. Részletek hamarosan honlapunkon.

 

 

 

Hogyismondják 50% kedvezménnyel a Libriben!

Pungor András Hogyismondják című gyerekverskötetet májusban 50% kedvezménnyel, 745 Ft-ért kapható a Libri Gyerekkönyv akciójában!

Honlapunkon bele is lapozhat a könyvbe!