Szeptemberi LÉLEK-Kontroll Klub, könyvbemutató, friss recenziók és akció

 

SZEPTEMBER 27-ÉN ISMÉT LÉLEK-KONTROLL KLUB!

Ősszel újraindul a LÉLEK-Kontroll Klub, a szeptemberi beszélgetés azt járja körül, hol tart ma az Eric Berne által alapított tranzakcióanalízis, hogyan hasznosítható életünk eseményeinek megértéséhez és megoldásához, illetve hogyan használhatják a laikus érdeklődők, és milyen területeken tudja segíteni a szakemberek munkáját.

 

Játszmák, „okéság”, tranzakcióanalízis – ma

Szeptember 27., 19 óra, Spinoza Ház (1074 Budapest, Dob u. 15.)

Buda Béla beszélgetőtársai Nagy Gábor ügyvéd, aki praxisában használja a tranzakcióanalízist, valamint A játszmák világa című kötet szerzői, tranzakcióanalitikus szakemberek, Eric Berne hazai követői.

A kiadónál kedvezményes áron, 1500 Ft helyett 1000 Ft-ért rendelhetők belépőjegyek (e-mail: hatterkiado@hatterkiado.hu, tel.: 06 1 452 1768), a megrendelt jegyeket fél órával a beszélgetés kezdete előtt a helyszínen lehet átvenni.

Figyelem: a beszélgetés 19 órakor kezdődik!

Könyveink a helyszínen 50% kedvezménnyel vásárolhatóak meg.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Eric Berne, az Emberi játszmák és a Sorskönyv szerzője olyan pszichológiáról álmodott, amely mindenkié. Mindennapi játszmáink elemzése, az „okéság” és a tranzakcióanalízis egyéb alapfogalmai olyan gondolatrendszert alkotnak, amely rávilágít, hogy problémáink megoldásában, életünk kormányzásában mi magunk is felelősen részt vállalhatunk.

A kötetről bővebben: A játszmák világa

Részlet a könyvből: Hétköznapi játszmáink – „Csak el szeretném intézni!”

 

 

A következő LÉLEK-Kontroll beszélgetés időpontja október 19., témája pedig a placebo-kérdés: vajon mennyire van valós gyógyító hatása a gyógyszerszedés tudatának a pszichiátriában, és mennyiben illúzió a pszichiátriai problémákra felírt gyógyszerek – a gyógyszergyártók által biztosnak hirdetett – hatása?

Bővebb információ hamarosan honlapunkon, hírlevelünkben, illetve Facebook oldalunkon!

 

 

A JÁTSZMÁK VILÁGA KÖNYVBEMUTATÓ

Szeretettel várunk minden érdeklődőt A játszmák világa című könyvünk bemutatójára szeptember 17-én, szombaton 17 órakor az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karára (1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27., térkép).

A bemutató előtt a Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület (HATA) egész napos konferenciája kerül megrendezésre „Változó világban okénak maradni” címmel. Részletes konferenciaprogram és regisztráció a HATA honlapján

A könyvbemutatóra a belépés ingyenes, nem szükséges hozzá konferenciaregisztráció!

 

 

FRISS RECENZIÓK BUDA BÉLA AZ ELME GYÓGYÍTÁSA CÍMŰ KÖNYVÉRŐL

Az elmúlt időszakban két új recenzió is született Buda Béla új könyvéről.

Kelemen Gábor recenziója a Psychiatria Hungaricában:

Buda Béla könyve [...] képes megszólítani a magyar pszichiáterek minden csoportját: a biotechnológiai orientációjúakat és a pszichoterápiát alkalmazókat; a fekvőbeteg intézetekben működőket és a járóbeteg-ellátókat; az állami szektorban szolgálatot teljesítőket és a magánszférában dolgozókat; az itthon tevékenykedőket és külföldön talajt fogókat. Olyan mű, melyet érdemes többször elolvasni, minden újraolvasásnál más nézőpontot választva. Így döbbenhetünk rá igazán arra, hogy a könyv egyaránt szól a pszichodinamikus, a biomedikális, a tanuláselméleti, a kommunikációs, az etnográfiai és a rendszerelvű szemléletű szakembernek.

A teljes ismerető honlapunkon is olvasható.

 

Bimbó Melinda ismertetője a Fehér Hangok mentálhigiénés folyóirat augusztusi számában jelent meg:

A pszichiátriai gondolkodásban gyakran nem a legégetőbb, legmélyebb nyomot hagyó problémák kerülnek terítékre. Így Buda hangsúlyozza, hogy nem a szcientológia rémével kellene foglalkozni, nem is az antipszichiátria kritikái jelentenek igazán nagy veszélyt. Azokkal az eredményekkel kellene őszintén szembenézni, amelyek az ágazat mindennapjaiban jelen vannak.

A teljes recenzió szintén olvasható honlapunkon.

A kötetről született többi ismertető és a szerzővel készült interjúk a könyv adatlapján olvashatóak.

 

Buda Bélára már mobiltelefonon és interneten is lehet szavazni a Prima Primissima Díj közönségszavazásán. Ha Ön is úgy gondolja,  hogy Buda Béla kiemelkedő szakmai munkássága miatt megérdemelten nyerne, kérjük, adja le szavazatát a díj honlapján! 

A díjról és a szavazásról bővebben a Prima Primissima Díj honlapján.

A díjjal kapcsolatos hírek már a Facebookon is követhetőek: www.facebook.com/primaprimissima 

 

 

SZEPTEMBER 30-IG MÉG TART ÓRIÁSI AKCIÓNK!

Értékes könyvek csak 300, 500 és 1000 Ft-ért: 11 művészeti, kultúrtörténeti könyvünk hihetetlen áron kapható kiadónknál és a Bookline-on. 

 

 

KIADÓNK HÍREI A FACEBOOKON IS

Kiadónk Facebook oldalára legfrissebb híreink, rendezvényeink mellett a könyveinkkel kapcsolatos recenziók, szerzőinkkel készült interjúk is olvashatóak.

Kövesse a Háttér Kiadót a Facebookon: www.facebook.com/hatterkiado

 

 

KÖLTÖZÉS

Kiadónk irodája augusztus 31-től elköltözött a Váci út 19-ből. (Bővebben: elérhetőségeink, illetve vásárlási tájékoztató.)

A honlapunkon személyes átvétellel megrendelt könyveket augusztus 25-től jobban megközelíthető, rugalmasabb nyitva tartással rendelkező helyszínen, a Pozsonyi út 23. szám alatt található Ulpius Könyvesboltban lehet átvenni.

A megrendelt könyveket – amennyiben külön értesítést nem küldünk – a megrendelést követő 2. munkanapon 10 órától lehet átvenni, a honlapon érvényes kedvezményes áron. (A rendelés visszaigazolását érdemes elvinni.)

 

Ulpius Könyvesbolt

1137 Budapest, Pozsonyi út 23. (térkép)

Tel.: (06 1) 349 27 53

Nyitva tartás: H-P: 10–19, Szo: 10–16