Sorskönyv új kiadás, könyvbemutató és karácsonyi ajánlatok

MEGJELENT A SORSKÖNYV ÚJ, 5., JAVÍTOTT KIADÁSA!

Az Emberi játszmák új kiadása után folytatása, a Sorskönyv is megjelenik új, szakmailag aktualizált kiadásban. Eric Berne e kötetében az emberi sors alakulását helyezi a középpontba: meghatározott-e a sorsunk, valóban sorskönyvünk rabságában kell-e élnünk, illetve hogy miként válhatunk szabaddá.

A Berne-től megszokott olvasmányos, szellemes stílusú könyv magyar kiadásához Buda Béla írt előszót, amelyhez e kiadásban Juhász Erzsébet tett hozzá néhány aktuális gondolatot.

Bővebben: Sorskönyv. Az Emberi játszmák folytatása

Beleolvasás

 

 

FELELŐSSÉG ÉS SIKER KÖNYVBEMUTATÓ

A Magyar Pszichológiai Társaság a Háttér Kiadóval együtt vár minden érdeklődőt az Irodalmi Lapozgató a Pszichológiáról Mindenkinek c. sorozat következő könyvbemutatójára.
 
A Háttér Kiadó gondozásában megjelent tanulmánygyűjtemény a Játszmák nélkül sorozat második kötete, mely az Eric Berne által alapított tranzakcióanalízis alkalmazási lehetőségeit mutatja be a tanácsadási munkában és a szervezetfejlesztésben.
A TA jeles hazai és külföldi képviselőinek különböző izgalmas társadalmi és egyéni problémákat megvilágító dolgozatait tartalmazó munka szerkesztője Járó Katalin, szakmai lektora Buda Béla volt. 
 
A bemutatót dr. Klein Sándor, professor emeritus és dr. V. Komlósi Annamária címzetes egyetemi tanár tartja az alkotók részvételével. 
 
Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (1075 Bp. Kazinczy u. 23−25.), aula
Időpont: 2013. 12. 16. (hétfő), 17 óra
 
A program díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
A kötet a kiadó egyéb TA-s kiadványaival együtt a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható!

 


MOSTANTÓL MÉG JOBBAN MEGÉRI TŐLÜNK RENDELNI A KÖNYVEKET!

Pszichológiai témájú köteteinkre továbbra is 30%, egyéb kiadványainkra 15%-os kedvezményt adunk, de novembertől új, kedvezőbb szállítási feltételekkel juttatjuk el a megrendeléseket olvasóinkhoz.

Az eddigi postai utánvét helyett novembertől futárszolgálattal szállítjuk ki a közvetlenül kiadónktól megrendelt könyveket: a szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén egységesen 550 Ft.

Ezen kívül novembertől már új helyszínen, a Nyugati pályaudvarnál, az Ulpius-ház Váci úti boltjában is át lehet venni a megrendelt könyveket. A személyes átvétel továbbra is ingyenes, az átvételi helyszínt a megrendelés leadásakor lehet kiválasztani.

A megrendelésről, a szállítási feltételekről és az átvételi pontokról bővebben Vásárlási tájékoztatónkban lehet olvasni.

 

 

ÚJDONSÁGAINK ÉS AJÁNLATAINK

 

Túszok a tárgyalóasztalnál

A konstruktív konfliktuskezelés és tárgyalás készségére mindannyiunknak szükségünk van, akár szakmai, akár magánéleti „túszhelyzeteinket” kell megoldanunk. George Kohlrieser közel negyven éves túsztárgyalói munkássága és vezetőképzői tapasztalatai alapján mutatja be azokat a technikákat, amelyeket az erőszakmentes konfliktusrendezés mesterei, a túsztárgyalók alkalmaznak.

 

 

A könyvről bővebben: Túszok a tárgyalóasztalnál. Konfliktuskezelés mesterfokon

Beleolvasás

 

Emberi játszmák új, 8., javított kiadás

Megújult kiadónk Lélek-kontroll sorozatának egyik klasszikusa, az Emberi játszmák! Eric Berne e művében alapozta meg a játszmák elméletét, a tranzakcióanalízist – most e kötet nyolcadik, javított, szakmailag korszerűsített, előszóval és lábjegyzetekkel ellátott változatát veheti kezébe az olvasó.

 

 

A kötetről bővebben: Emberi játszmák (8. kiadás)

Beleolvasás

 

Csend. A hallgatás ereje egy harsány világban

Miért boldogul nehezebben az ember, aki nem szeret nyilvános előadásokat, prezentációkat tartani, és jobban dolgozik egyedül, mint csapatban? Miért értékeljük jobban azt, aki „el tudja adni” az ötletet, mint azt, aki kitalálta? Miért részesíti előnyben a nyugati kultúra a társaságkedvelő, harsányabb extrovertáltakat, és miért nem ismerjük el annyira a csendesebb, visszahúzódóbb emberek teljesítményét?

Susan Cain olvasmányos és tudományosan megalapozott könyve, amely megjelenése után valóságos „csendes forradalmat” indított el (2012-es TED előadását a témában csaknem 4,5 millióan látták),  felszólal az introvertáltak védelmében, bemutatja azt, hogy nem „rosszabbak”, mint az extrovertáltak, hanem másban és máshogyan jók, és lerombol néhány közkedvelt extrovertált mítoszt, mint a brainstorming csak a csapatmunka eredményességébe vetett hit.

Bővebben a könyvről és a szerzőről, valamint további videók

Részlet a könyvből

Illusztrált összefoglaló a szerző kommentárjával

 

A szeretet művészete (10. kiadás)

Művészet-e a szeretet, vagy kellemes érzés, amit megtapasztalni a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés „beleesik”? Ez a könyvecske – noha az emberek többsége manapság kétségkívül az utóbbi nézetet vallja – az előbbi felvetésen alapul: a szeretés művészet, melyet meg kell tanulnunk. Ez nem könnyű, de az egyedüli lehetőség arra, hogy ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönültséget, a magányt legyőzzük, leküzdjük.

A mára alapművé vált kötet új, tizedik kiadása Erős Ferenc utószavával bővült.

Bővebben a könyvről: A szeretet művészete

Beleolvasás

 

Már 100x megmondtam és Tanulom magam

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus könyvei már számos kiadást éltek meg, és az elmúlt években, évtizedekben olvasók tízezreinek segítettek a családi együttélés és az önmagunk megismerése kapcsán felmerülő problémák megoldásában.

A kötetek sikere nemcsak annak köszönhető, hogy a szerző gyakorló pszichológusként szakszerűen vegyíti a tranzakció-elemzés, a kommunikációkutatás és a szociálpszichológia eredményeit gyakorlati tapasztalataival, hanem közvetlen, támogató és barátságos hangnemének is.

Bővebben: Már 100x megmondtam

Részlet a könyvből

Bővebben: Tanulom magam

Részlet a könyvből

 

Börtönkönyv. Kulturális antropológia a rácsok mögött

Milyen valójában az élet a rácsok mögött Magyarországon? Fiáth Titanilla könyvében saját börtönpszichológusi munkája alapján a börtön belső világát mutatja be, azokat az íratlan szabályokat, amelyek meghatározzák, kiből lesz „menő” és kiből „csicska”, ki ehet asztalnál és ki alhat alsó ágyon. Megtudhatjuk, miért írnak filccel Hugo Boss feliratot a rabruhákra és hogyan dekorálják a tiltás ellenére is a celláikat a fogvatartottak, hogyan élik meg a szexualitást és az idő múlását, hogyan főznek, pletykálkodnak – vagyis hogyan próbálnak boldogulni és egyéniségüket, sőt szabadságukat megőrizni a börtön zárt, korlátozott világában.

Bővebben: Börtönkönyv

Beleolvasás

 

A kommunikáció zavarai és feloldásuk. Általános kommunikációpszichológia

Egymás megértése nem egyszerű dolog: akár a leghétköznapibb kommunikációs helyzetben – otthon, az iskolában, a munkahelyünkön, a piacon – is számtalan félreértés adódhat. De mi is történik tulajdonképpen bennünk és a másikban, amikor egymással beszélünk? És hogyan kerülhetjük el a kölcsönös félreértéseket?

A német nyelvterületen már 48 kiadást megért kötet az emberi kommunikáció lélektanával foglalkozik, és a mindennapi életből vett, olykor nem véletlenül ismerős helyzetek elemzésével mutatja be, hogyan értjük meg – vagy értjük félre – egymást.

Segítségével felismerhetjük a legtipikusabb zavarokhoz vezető hibáinkat, és azt is, hogy mit tehetünk ezek leküzdéséért, ezért a könyv nem csak a pszichológiával és kommunikációval hivatásszerűen foglalkozók számára nélkülözhetetlen, de haszonnal forgathatják pedagógusok, szülők és bárki más is, akit érdekel, hogyan értjük meg egymást.

Bővebben: A kommunikáció zavarai és feloldásuk

Beleolvasás

 

Buda Béla: Az elme gyógyítása. Kritikus pillantások egy különös orvosi szakterületre

„A pszichiátriával tehát valami baj van. Mi ez a baj? Honnan ered? Mi lesz ebből? Mi a pszichiátria jövője?”

„A pszichiátria ellentmondása: orvostudományként olyan területen működik, amely inkább lélektan és társadalomtudomány, nem tudja kezelni az emberi viselkedés etikai problémáit, nem tudja elválasztani egymástól a normálist és a kórost, [...] nincs önálló emberképe, nem tud kommunikálni a társadalommal. Viszont a gyógyszergyártó és gyógyszerforgalmazó cégek más orvosi ágazatokban nem tapasztalható méretű befolyást gyakorolnak rá, és tevékenységét hatalmas marketingtérré változtatják.” — Részlet a Bevezetésből

Bővebben: Az elme gyógyítása

Beleolvasás

 

 

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS

Kiadónk 2013. december 20-tól 2014. január 6-ig zárva tart. Az ez idő alatt beérkezett rendeléseket a január 6-án kezdődő héten tudjuk feldolgozni — emiatt olvasóink megértését és türelmét kérjük. A december 16-i héten leadott rendelések átvételével, szállításával kapcsolatban szükség esetén a hatterkiado@hatterkiado.hu címen, illetve a (06 1) 452 1768-as telefonszámon lehet érdeklődni.

Minden olvasónknak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 

Háttér Kiadó