Januári LÉLEK-Kontroll Klub, könyvbemutató

JANUÁR 31. – A SZERETET FILOZÓFIÁJA

Még rendelhetőek jegyek a januári LÉLEK-Kontroll beszélgetésre, amelynek témája a szeretet filozófiája: hogyan lehet a szeretet segítségével legyőzni a magányt és az elidegenedettséget, és hogyan lehet megtanulni a szeretés művészetét.

Művészet-e a szeretet, vagy kellemes érzés, amit megtapasztalni a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés „beleesik”? Ez a könyvecske – noha az emberek többsége manapság kétségkívül az utóbbi nézetet vallja – az előbbi felvetésen alapul: a szeretés művészet, melyet meg kell tanulnunk. Ez nem könnyű, de az egyedüli lehetőség arra, hogy ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönültséget, a magányt legyőzzük, leküzdjük.”

Erich Fromm egyik legismertebb műve A szeretet művészete, amely nagy hatást gyakorolt a nyugati értelmiségre, mert a zsidó filozófiai hagyomány, különösen Martin Buber hatására az emberi kapcsolatok lélektanát tárgyalja.

Fromm munkásságában a kis közösségek és a pozitív kapcsolódási formák kaptak hangsúlyt, különös tekintettel arra, hogy a modern társadalom elidegenedettségéből a kiutat a kis közösségek fejlődésében látja.

A sikeres könyvet a beszélgetés két szempontból közelíti meg, a zsidó vallás elméleteit és nézőpontjait képviselő rabbi és Fromm életművét kutató szociálpszichológus beszélget a könyv kapcsán.

Buda Béla vendégei dr. Erős Ferenc szociálpszichológus, az MTA doktora, valamint Köves Slomó, az Óbudai Zsinagóga és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija.


A beszélgetés időpontja január 31. (kedd), 19 óra, jegyek előrendelhetőek a kiadónál kedvezményes, 1000 Ft-os áron: hatterkiado@hatterkiado.hu, (06 1) 452 1768.

Könyveink a helyszínen 50%-os kedvezménnyel kaphatóak.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

 

KÖNYVBEMUTATÓ – DOMÁN ISTVÁN: SZEMBESÜLÉS

A Menekülés című könyv szerzőjének új regénye a Kádár-korszak sajátos politikai, társadalmi közegét és veszélyes hatalmi játszmáit mutatja be egy fiatal, Amerikából hazatért vidéki rabbi rendszerrel folytatott küzdelmén keresztül. Bővebben a regény adatlapján.

Szeretettel várunk mindenkit a dedikálással egybekötött bemutatóra!

A könyvet Bächer Iván mutatja be, közreműködik Garai Róbert.

Időpont: 2012. február 2. (csütörtök), 17 óra

Helyszín: Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45., térkép)

 

 

HÍREINK A FACEBOOKON IS!

Kiadónk rendezvényeiről, frissen megjelenő kiadványainkról nemcsak hírlevelünkben, hanem a Facebookon is tájékoztatást küldünk. Háttér Kiadó a Facebookon: www.facebook.com/hatterkiado