Januári LÉLEK-Kontroll Klub: A szeretet filozófiája

Januárban folytatódnak a LÉLEK-Kontroll beszélgetések, az idei első alkalom témája a szeretet filozófiája: hogyan lehet a szeretet segítségével legyőzni a magányt és az elidegenedettséget, és hogyan lehet megtanulni a szeretés művészetét.

 

Erich Fromm egyik legismertebb műve A szeretet művészete, amely nagy hatást gyakorolt a nyugati értelmiségre, mert a zsidó filozófiai hagyomány, különösen Martin Buber hatására az emberi kapcsolatok lélektanát tárgyalja.

Fromm munkásságában a kis közösségek és a pozitív kapcsolódási formák kaptak hangsúlyt, különös tekintettel arra, hogy a modern társadalom elidegenedettségéből a kiutat a kis közösségek fejlődésében látja.

A sikeres könyvet a beszélgetés két szempontból közelíti meg, a zsidó vallás elméleteit és nézőpontjait képviselő rabbi és Fromm életművét kutató szociálpszichológus beszélget a könyv kapcsán.

Buda Béla vendégei dr. Erős Ferenc szociálpszichológus, az MTA doktora, valamint Köves Slomó, az Óbudai Zsinagóga és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija.


A beszélgetés időpontja január 31. (kedd), 19 óra, jegyek előrendelhetőek a kiadónál kedvezményes, 1000 Ft-os áron: hatterkiado@hatterkiado.hu, (06 1) 452 1768.

Könyveink a helyszínen 50%-os kedvezménnyel kaphatóak.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Híreink a Facebookon is!

Kiadónk rendezvényeiről, frissen megjelenő kiadványainkról nemcsak hírlevelünkben, hanem a Facebookon is tájékoztatást küldünk. Háttér Kiadó a Facebookon: www.facebook.com/hatterkiado