A Háttér Kiadó hírlevele

A hírlevélre feliratkozott érdeklődőket rendszeresen értesítjük új kiadványainkról, akciókról, különböző eseményekről.

Megjelent a Mérgező anyósok és apósok!

Susan Forward, a Mérgező szülők szerzője ebben a könyvében a párkapcsolatunkat megmérgező anyósokkal és apósokkal foglalkozik, és megmutatja, hogyan óvhatjuk meg a kapcsolatunkat, házasságunkat romboló hatásuktól.

Könyvheti újdonságok és dedikálás

 

TALÁLKOZZUNK AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉTEN!

Minden olvasónkat szeretettel várjuk június 12. és 16. között a Vörösmarty téren a 115-ös standon, ahol az Ünnepi Könyvhéten minden könyvünk 30% kedvezménnyel kapható!

Helyszín: Vörösmarty tér, 115-ös stand (térkép)

Időpont: 2014.nius 12-16.

Standunkon idén is lehet majd bankkártyával fizetni! 

 

 

 

KÖNYVHETI ÚJDONSÁG

Takács Hajnal: Az asszony verve

„Nem úgy kezdődik, ahogy hinnéd.
Nem azok osztják a pofonokat, akikből kinéznéd – és nem azok a bántalmazottak, akikről egyszerű és kényelmes feltételezni.
Hétköznapi es hihető módon indul.
Bárki lehet áldozat.”

A bántalmazó párkapcsolat „belülről” – Takács Hajnal bátor és megrázó könyvében saját kapcsolatát és néhány más áldozat történetét írja meg személyes nézőpontból.

DEDIKÁLÁS!

Június 15-én, vasárnap 15 órakor Takács Hajnal dedikálja standunknál Az asszony verve című könyvét. A dedikálás alatt a könyv 40%-os kedvezménnyel lesz kapható, mindenkit szeretettel várunk!

Az esemény Facebook oldala

Bővebben a könyvről

Részlet a kötetből

„Meggyőződésem, hogy ez a könyv utakat nyit a gyógyulás felé azzal, hogy kimondja az eddig kimondatlant, láthatóvá teszi a mostanáig láthatatlant. Bevilágítja az utat azok számára is, akik még a félelem és sötétség szakaszánál tartanak. Megmutatja, mi különbözteti meg az erőszakot a valódi erőtől.

Ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan már megtalálták a kiutat, és azoknak is, akik még csak keresik a szabadulást.”

Kéri Edit

 

A KÖNYVHÉTEN MÁR KAPHATÓ A NÉPSZERŰ KOMMUNIKÁCIÓPSZICHOLÓGIAI SOROZAT ÚJ KÖTETE!

 

Schulz von Thun, F.: Kommunikációs stílusok

Az AMIKOR EGYMÁSSAL BESZÉLÜNK sorozatnak első kötete, A kommunikációs zavarok és feloldásuk után a második rész a különböző kommunikációs stílusokat − a segítségre szorulót, a segítőt, az önfeláldozót, a leértékelőt, az önigazolót, a kontrollálót, a távolságtartót és a dramatizálót – mutatja be személyiségpszichológiai szempontból. Mások és saját stílusunk megismerésével nemcsak átláthatjuk és elkerülhetjük a tipikus kommunikációs problémákat, hanem saját személyiségünk és kommunikációnk fejlődéséhez is segítséget kapunk: hiszen aki önmagát érti, a másikat is jobban érti.

 

Bővebben a kötetről

Részlet a könyvből

Ingyenesen letölthető TA fogalmi szótár - már elérhető a honlapon!

VÉGRE ELÉRHETŐ HONLAPUNKON A TA FOGALMI SZÓTÁR!

 

A TA fogalmi szótár a tranzakcióanalízis szakkifejezéseit gyűjti össze a Játszmák nélkül sorozat tranzakcióanalitikus témájú köteteinek kiegészítéseképpen.

A szótár pdf formátumban ingyenesen letölthető, nyomtatható, illetve a forrás feltüntetésével és a tartalom megváltoztatása nélkül szabadon megosztható.

A szószedet folyamatosan frissül, az oldalon mindig az éppen elérhető legaktuálisabb változat tölthető le. A frissítések a verziószámok és a kézirat lezárásának időpontja segítségével követhetőek.

Jelenlegi változat: v1.0

Kézirat lezárása: 2013. 10. 31.

 

Felelősség és siker könyvbemutató

Irodalmi Lapozgató – könyvbemutató sorozat

 
Felelősség és siker: a TA mint döntésmenedzselés
(szerk. Járó Katalin)
 
A Magyar Pszichológiai Társaság a Háttér Kiadóval együtt vár minden érdeklődőt az Irodalmi Lapozgató a Pszichológiáról Mindenkinek c. sorozat következő könyvbemutatójára.
 
A Háttér Kiadó gondozásában megjelent tanulmánygyűjtemény a Játszmák nélkül sorozat második kötete, mely az Eric Berne által alapított tranzakcióanalízis alkalmazási lehetőségeit mutatja be a tanácsadási munkában és a szervezetfejlesztésben.
A TA jeles hazai és külföldi képviselőinek különböző izgalmas társadalmi és egyéni problémákat megvilágító dolgozatait tartalmazó munka szerkesztője Járó Katalin, szakmai lektora Buda Béla. 
 
A bemutatót dr. Klein Sándor, professor emeritus ésdr. V. Komlósi Annamária címzetes egyetemi tanártartja az alkotók részvételével. 
 
Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (1075 Bp. Kazinczy u. 23−25.), aula
Időpont: 2013. 12. 16. (hétfő), 17 óra
 
A program díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható!

Új, kedvezőbb szállítási feltételek és őszi újdonságaink

Mostantól még jobban megéri tőlünk megrendelni a könyveket!

Pszichológiai témájú köteteinkre továbbra is 30%, egyéb kiadványainkra 15%-os kedvezményt adunk, de novembertől új, kedvezőbb szállítási feltételekkel juttatjuk el a megrendeléseket olvasóinkhoz.

Újdonságaink az Ünnepi Könyvhétre

 

Idén is szeretettel és nagyon sok jó könyvvel várjuk olvasóinkat június 6. és 10. között a Vörösmarty téren az Ünnepi Könyvhéten, ahol minden könyvünk 30% kedvezménnyel kapható, és idén már bankkártyával is lehet nálunk fizetni.

Figyelem, idén új helyszínen, a 115-ös standon, a Vörösmarty tér Duna felőli oldalán várjuk olvasóinkat! (Térkép)

 

A Könyvhétre megjelenő újdonságaink:

BörtönKÖNYVbemutató

Szeretettel várunk Börtönkönyv című új kötetünk bemutatójára mindenkit, akit érdekel, milyen valójában az élet a rácsok mögött Magyarországon!

Januári LÉLEK-Kontroll Klub, könyvbemutató

JANUÁR 31. – A SZERETET FILOZÓFIÁJA

Még rendelhetőek jegyek a januári LÉLEK-Kontroll beszélgetésre, amelynek témája a szeretet filozófiája: hogyan lehet a szeretet segítségével legyőzni a magányt és az elidegenedettséget, és hogyan lehet megtanulni a szeretés művészetét.