Általános Szerződési Feltételek és adatvédelmi tájékoztató


Általános szerződési feltételek

 

1. Cégadatok

A www.hatterkiado.hu üzemeltetője a Háttér Kiadó Kft (a továbbiakban Kiadó).
Cégnév: Háttér Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Rövid név: Háttér Kiadó Kft.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István krt. 18.
Alapítva: 1987
Adószám: 102055990-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-0605-44
Bejegyző bíróság: Fővárosi Bíróság Cégbírósága

Adatkezelés nyilvántartási szám: Az adatkezelési nyilvántartásba vétel folyamatban
Telefonszám: 06 20 418 9478
E-mail: hatterkiado [at] hatterkiado [dot] hu

 

2. Megrendelés

A Kiadó honlapja webáruházként működik, használata regisztrációhoz kötött. A regisztráció, majd belépés után a kosárba tett könyveket a szállítási, illetve fizetési mód kiválasztása után lehet megrendelni. A rendelésekkel kapcsolatos visszaigazolásokat és információkat a Kiadó elektronikus úton (e-mailben) küldi el a felhasználók részére. A Kiadó jelenleg kizárólag belföldi szállításra tud megrendeléseket elfogadni. A megrendelés elküldése interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan visszakereshető. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került, ezért kérjük, jelszavára fokozottan ügyeljen. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó ügyfélszolgálata erről a felhasználót a rendelés feldolgozásakor azonnal tájékoztatja.  

A Kiadó emellett telefonon és emailen és levélben is elfogad megrendeléseket:

Telefon: 06 20 4189478,

Email: hatterkiado [at] hatterkiado [dot] hu,

Levelezési cím: Háttér Kiadó Kft., 1137 Budapest, Szent István krt. 18., 1. em.

 

3. Árengedmény

A www.hatterkiado.hu honlapon megrendelt könyvek árából a Kiadó pszichológiai témájú könyvek esetében 30%, egyéb kiadványok esetében 15% árengedményt ad. A sikeres regisztráció és belépés után a felhasználók már a kedvezménnyel csökkentett árakat láthatják a Kiadó webáruházában. Ez az ár tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t, de nem tartalmazza a szállítási költséget.

 

4. Megrendelés átvétele, fizetési és szállítási lehetőségek

Személyes átvétel (ingyenes): A Kiadó  honlapján megrendelt könyvek személyesen is átvehetőek Kiadónk irodájában előzetes egyeztetés alapján.  A megrendelés után Kiadónk ügyfélszolgálata a rendeléskor megadott email címen, illetve telefonszámon minden megrendelővel felveszi a kapcsolatot az átvételével kapcsolatban. Kiadónk irodájának címe: V. kerület, Tüköry u. 3. A személyes átvétel ingyenes, a könyvek árának kiegyenlítése csak készpénzzel lehetséges.

Szállítás futárszolgálattal (750 Ft): A munkanapokon 15 óráig leadott rendeléseket Kiadónk a megrendelést követő 2. munkanapon, a 15 óra után beérkezett rendeléseket a megrendelést követő 3. munkanapon kézbesíti. A megrendelések számlázását és szállítását a Háttér Kiadó Kft. végzi, a megrendelések kiszállítását a trans-o-flex Hungary csomagszállító szolgáltatásával juttatja el a megadott címre, munkanapokon 8 és 17 óra között. A futárszolgálattal történő szállítás esetén a fizetés utánvéttel történik, vagyis a termékek ára, valamint a szállítási költség átvételkor fizetendő, készpénzben. A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén egységesen 750 Ft.

 

5. Elállás

A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében a megrendelő – amennyiben a könyvet csomagküldéssel vásárolta meg –, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a blokkal/számlával, illetve a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. A hatályos törvények alapján a  könyveket a megrendelőnek a saját költségén (nem utánvéttel!) kell visszaküldenie, fóliázott könyv esetén bontatlan állapotban, aminek a kézhezvételétől számított 30 napon belül a Kiadó eljuttatja a vevőnek a vételárat. A törvényi rendelkezések szerint a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. Ha a terméket a megrendelő már használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen a Kiadónak visszajuttatni, Kiadónk nem vállalja a termék visszavásárlását. Ez a jog csak akkor érvényesíthető, ha a vevő mű csomagolását (fóliázás) nem bontotta fel.

 

6. Jótállás, szavatosság, reklamációk kezelése

A Kiadó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. GKM-rendeletben foglaltak az irányadóak. Ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, akkor azt Kiadónk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól. A szállítási sérülést a vevőnek az áru átvételekor kell a futárnak vagy a személyes átvételkor jelezni, és azt az átvételi elismervényen megjegyzésként feltüntetni. A reklamációk intézése írásban, ill. telefonon történik, a hatterkiado [at] hatterkiado [dot] hu címen, valamint a 06 20 418 9478-as telefonszámon. A beérkező reklamációkat legkésőbb 15 napon belül megválaszoljuk.

 

7. Felelősség korlátozása

Kiadónk mint a webáruház üzemeltetője mindent elkövet, hogy a webáruház oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. A termékekről feltüntetett képek jellemzően megegyeznek azzal, amelyet a vevő ténylegesen kézhez is kap, de eltérés itt is lehetséges, amellyel kapcsolatban felelősséget szintén nem vállalunk (pl. a termék eltérő borítóval kapható, mint ami a képen szerepel, de ugyanazzal a tartalommal).
A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különösen a szoftverproblémákra és az internet használata során felmerülő hibákra. A fentiek miatt nem vállalunk felelősséget:

  • az internetes hálózatban történő bármilyen működési hiba, amely megakadályozza a webáruház folyamatos és akadálytalan működését illetőleg a vásárlást,
  • bármilyen adat, elküldött vagy fogadott e-mail elvesztése, a küldő vagy a fogadó oldalán a spam-szűrő túlzott aktivitása miatt levélszemét mappába kerülés, és emiatt okozott késedelem vagy kiesés,
  • a kommunikációs vonalban történő bármilyen meghibásodás, akár a küldő, akár a fogadó oldalán, akár a közbeeső csatornák bármelyikén.

 

8. Hírlevél küldése

A Kiadó jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen hozzájárult. A felhasználó ezt a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben Kiadónk a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, illetve egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

 

9. Adatkezelési nyilatkozat

A felhasználók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi Törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Kiadó által kezel adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, szállítási és számlázási cím. Minden felhasználónak joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, vagy akár az összes általa megadott adatát, illetve a felhasználói fiókját. A Kiadó a felhasználók adatait a szerződés (megrendelés) teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (pl. futárszolgálat) átadja azon adatokat, amelyek a teljesítéshez szükségesek. Az alvállalkozók a Kiadó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, szállítási cím.

 

Háttér Kiadó Kft.

Budapest, 2016. 02. 11.